Cara perhitungan konsumsi benang jahit

Cara ngitung jumlah benang jahitan. Kanthi rega rega bahan baku tekstil, rega benang jahitan, utamane benang jahit dhuwur uga saya mundhak. Nanging, cara ngetung saiki benang jahit sing digunakake perusahaan klambi umume diramalake adhedhasar pengalaman produksi. Umume perusahaan asring nggunakake benang jahitan, mbukak pasokan, lan ora sadhar yen regane manajemen benang sewing.

1. Cara ngitung konsumsi benang jahit
Pitungan jumlah benang jahitan dipikolehi kanthi metode estimasi sing umum digunakake dening perusahaan, yaiku, dawa garis jahitan diukur liwat piranti lunak CAD, lan dawa total dikalikan karo koefisien (umume 2,5 nganti 3 kali dawa total jahitan).
Sapérangan konsumsi jahitan sandhangan = jumlah konsumsi jahitan kanggo kabeh bagean saka sandhangan × (1 + tingkat atraksi).

Cara ngira-ngira ora bisa entuk jumlah benang jahit kanthi akurat. Ana rong cara ilmiah kanggo ngitung jumlah benang sewing:

1. Metode formula
Prinsip metode rumus yaiku nggunakake metode kurva geometris matematika kanggo struktur jahitan, yaiku kanggo mirsani bentuk geometris saka gulungan kawat salib ing bahan jahitan, lan nggunakake rumus geometris kanggo ngitung konsumsi garis daur ulang.

Ngetung dawane loop jahitan (kalebu dawane gelang jahitan + jumlah utas sing digunakake ing prapatan jahitan), banjur ganti dadi jumlah jahitan saben meter jahitan, banjur tikel kanthi dawa jahitan sakabehe saka sandhangan.

Cara rumus nyawiji faktor kayata kerapatan jahitan, kekandelan bahan njahit, jumlah benang, jembaré irisan overlock, lan dawa jahitan. Mula, metode rumus minangka metode sing luwih akurat, nanging cukup angel digunakake. Spesifikasi, gaya, teknik njahit, kekandelan bahan njahit (kain abu-abu), jumlah benang, kerapatan jahitan, lan liya-liyane beda banget, sing nyebabake akeh itungan, mula perusahaan biasane ora nggunakake.

2. Rasio dawa garis jahitan
Rasio dawa garis jahitan, yaiku rasio dawa jahitan jahitan jahitan nganti dawa jahitan sing dikonsumsi. Rasio iki bisa ditemtokake miturut produksi nyata utawa diwilang miturut metode formula. Ana rong cara tes: metode dawa jahitan lan metode dawa jahitan.
Metode fiksasi dawa jahitan: Sadurunge sewing, ngukur dawa jahitan ing garis pagoda banjur tandhani warnane. Sawise sewing, ngukur jumlah jahitan sing digawe dawa iki kanggo ngitung dawa lapisan saben meter. Konsumsi garis jejak.
Cara jahitan jahitan dawa: luwih dhisik nggunakake bahan jahitan kanthi kekandelan sing beda kanggo dijahit, banjur potong bagean kanthi bentuk jahitan sing luwih apik, kanthi cetha mateni jahitan, ngukur dawa utawa nimbang bobote, banjur ngetung Jumlah utas sing digunakake saben meter jahitan (dawa utawa bobote).

2. Pentinge pitungan dosis sing akurat:
(1) Jumlah benang jahitan sing digunakake minangka faktor penting kanggo perusahaan ngitung biaya produksi sandhangan;
(2) Ngetung jumlah benang sewing sing digunakake bisa nyuda sampah lan mundur saka jahitan. Ngurangi jumlah benang sewing bisa ngirit area inventaris perusahaan lan nyuda tekanan inventaris, saengga bisa nyuda biaya produksi lan nggedhekake bathi bathi;
(3) Nindakake pambiji babagan konsumsi benang sewing bisa nambah kesadharan karyawan babagan spesifikasi lan kualitas sewing;
(4) Kanthi ngetung jumlah benang sewing, para pekerja bisa ngelingake supaya bisa ngowahi benang kanthi tepat wektu. Nalika jahitan ora diidini nganggo jahitan terbuka kayata jins, jumlah benang sing digunakake kudu diwilang kanthi tliti kanggo nyuda keluwihan jahitan sing disebabake jahitan sing ora cukup, mula bisa nambah Produktivitas;
Amarga "rasio stitch-to-line dawa" cukup gampang kanggo ngetung benang jahitan, lan asil pitunganane akurat, mula digunakake ing pabrikan sandhangan.

3. Faktor sing nyebabake jumlah benang jahitan
Jumlah konsumsi benang sewing ora mung ana gandhengane karo dawa jahitan, nanging uga ana gandheng cenenge karo faktor kayata kekandelan lan corak benang jahitan kasebut dhewe, struktur lan kekandelan kain, lan kerapatan jahitan sajrone proses jahitan .

Nanging, variabilitas lan keluwesan nyata nggawe asil pitungan saka benang jahitan duwe penyimpangan gedhe. Faktor pengaruh utama liyane yaiku:
1. Elastisitas kain lan benang: Bahan jahitan lan jahitan duwe tingkat elastisitas. Deformasi elastis luwih gedhe, mula akeh pengaruh ing pitungan jumlah jahitan. Supaya asil pitungan luwih akurat, kudu ditambahake koefisien koreksi kanggo penyesuaian kain abu-abu sing kandel lan tipis kanthi struktur organisasi khusus lan jahitan bahan khusus.
2. Output: Yen volume produksi akeh, amarga keprigelan pekerja saya mundhak, proporsi kerugian bakal sithik dikurangi.
3. Pungkasan: Cuci lan nyetrika kain utawa klambi bakal nyebabake masalah nyusut sandhangan, sing kudu ditambah utawa dikurangi kanthi pas.
4. Karyawan: Ing proses nggunakake jahitan, amarga beda pola kerja karyawan, ana kesalahan lan konsumsi manungsa. Konsumsi kasebut ditemtokake miturut status teknis lan pengalaman nyata ing pabrik, lan sampah iki bisa dikurangi liwat pandhuan operasi sing bener.
Persaingan ing industri sandhangan saya saya galak. Perusahaan kudu duwe metode pitungan benang sewing sing cocog kanggo mbantu ngatur benang sewing lan menehi referensi kanggo ngirit biaya produksi.


Wektu kiriman: Apr-01-2021